Portofino

Vita viner

Husets vita
285:- 72:-  
Conte Matàrocce Grillo EKOItalien, Sicilien. Torr, lätt, rund med fruktig, mild doft
295:- 78:-  
Le Pòggere EST!EST!EST!Italien, Montefiascone. Torr, fräsch, frisk smak av citron, nektarin, gula stenfrukter och örter.
305:- 85:-  
Dorigo Pinot Grigio DOCItalien, Friuli Venezia Giulia, Colli Orientali del Friuli. Medelfylligt med en fräsch smak av mogen frukt, kryddighet och lite fetma. Lång, kryddintensiv eftersmak.
440:-    
Mara Martin GodelloSpanien, Galicien, DO Monterrei. Generös och frisk smak med en angenäm fetma, djup och struktur. Toner av plommon och lime med en örtig eftersmak.
340:- 95:-  

Röda viner

Husets röda
280:- 72:-  
Conte Matàrocce Nero d´Avola EKOItalien, Sicilien. Medelfyllig, mjuk, fruktig smak med balanserade fruktsyror och bra längd.
305:- 85:-  
Gran Sasso Montepulciano d´Abruzzo Organic Italien, Abruzzo. Intensiv smak av mörka bär, plommon och örter. Lång, kryddig eftersmak.
315:-    
Torre del Falasco Valpoliciella Ripasso Superiore DOCItalien, Veneto. Maffigt vin med lång och ihållande eftersmak. Smak av choklad, fat, örter och mörk frukt.
425:-    
Boschendal Lanoy Cabernet Sauvignon MerlotSydafrika, Western Cape. Fylligt, fruktig, lite ek och med lång eftersmak.
340:- 95:-  
Bonchelli Italien, Apulien Ren och frisk smak av mörka bär och plommon. Lång eftersmak av kryddor och örter.
340:-    
Apothic Red Winemaker ´sUSA, Kalifornien. Ett fylligt vin med en varm och rund smak. Toner av björnbär, mörka plommon och en touch av vanilj i eftersmaken.
340:-    

Rosévin

Rosata del SalentoItalien, Apulien. Fruktig, generös smak av björnbär och jordgubbar.
295:- 75:-  

Mousserande

Prosecco Treviso Extra dry DOCItalien, Veneto. Doften är fruktig, ren och fräsch med krusbär, smultron och persika. Ett medelfylligt vin med fräsch smak av citron, päron och persika.
335:-    
Cordiníu Clasico Brut (20 cl)Spanien, Katalonien. Ett torrt, friskt vin med inslag av gula äpplen, citrus och mandel.
95:-    
Champagne de Saint-Marceaux Frankrike, Champagne. Trendig champagne i början av 1900-talet som bl. a döpte lyx-ångaren Normandie. Skeppet fick därefter ett tragiskt levnadsöde. Detta är ett vin med frisk och elegant smak av vinteräpplen och citrus, för den som inte tror på skrock.
590:-    

Dessertvin

Bridge Old Ruby Port
75:-/6 cl    
Briccotondo Moscato d’Asti
75:-/6 cl    
Carmes de Rieussec Sauternes
75:-/6 cl    
Portofino | Starbåtsgatan 1, 426 71 Västra Frölunda | 031 - 69 00 06