Portofino

Vita viner

Husets vita
295:- 75:-  
Grande CourtadeFrankrike, Languedoc-Roussillon Ett uppfriskande och fruktigt vin. Med tydlig smak av smak av tropisk frukt. Eftersmak av citron och mineral.
305:- 85:-  
Le Pòggere EST!EST!EST!Italien, Montefiascone. Torr, fräsch, frisk smak av citron, nektarin, gula stenfrukter och örter.
305:- 85:-  
Dorigo Pinot Grigio DOCItalien, Friuli Venezia Giulia, Colli Orientali del Friuli. Medelfylligt med en fräsch smak av mogen frukt, kryddighet och lite fetma. Lång, kryddintensiv eftersmak.
440:-    
Mara Martin GodelloSpanien, Galicien, DO Monterrei. Generös och frisk smak med en angenäm fetma, djup och struktur. Toner av plommon och lime med en örtig eftersmak.
340:- 95:-  

Röda viner

Husets röda
295:- 75:-  
Grande CourtadeFrankrike, Languedoc-Roussillon Medelfyllig, mjuk, fruktig smak med balanserade fruktsyror och bra längd.
305:- 85:-  
Gran Sasso Montepulciano d´Abruzzo Organic Italien, Abruzzo. Intensiv smak av mörka bär, plommon och örter. Lång, kryddig eftersmak.
315:-    
Torre del Falasco Valpoliciella Ripasso Superiore DOCItalien, Veneto. Maffigt vin med lång och ihållande eftersmak. Smak av choklad, fat, örter och mörk frukt.
425:-    
Boschendal Lanoy Cabernet Sauvignon MerlotSydafrika, Western Cape. Fylligt, fruktig, lite ek och med lång eftersmak.
340:- 95:-  
Bonchelli Italien, Apulien Ren och frisk smak av mörka bär och plommon. Lång eftersmak av kryddor och örter.
340:-    
Apothic Red Winemaker ´sUSA, Kalifornien. Ett fylligt vin med en varm och rund smak. Toner av björnbär, mörka plommon och en touch av vanilj i eftersmaken.
340:-    

Rosévin

Grande CourtadeFrankrike, Languedoc-Roussillon Ett somrigt vin med smak och doft av hallon och jordgubbar.
305:- 85:-  

Mousserande

Prosecco Treviso Extra dry DOCItalien, Veneto. Doften är fruktig, ren och fräsch med krusbär, smultron och persika. Ett medelfylligt vin med fräsch smak av citron, päron och persika.
335:-    
Canella prosecco brut (20 cl)Italien, Venetien Medelfyllig, elegant, fräsch, fruktig smak av gröna päron, persika, citrus, grapefrukt och mineral.
95:-    
Champagne de Saint-Marceaux Frankrike, Champagne. Trendig champagne i början av 1900-talet som bl. a döpte lyx-ångaren Normandie. Skeppet fick därefter ett tragiskt levnadsöde. Detta är ett vin med frisk och elegant smak av vinteräpplen och citrus, för den som inte tror på skrock.
590:-    

Dessertvin

Bridge Old Ruby Port
75:-/6 cl    
Briccotondo Moscato d’Asti
75:-/6 cl    
Carmes de Rieussec Sauternes
75:-/6 cl    
Portofino | Starbåtsgatan 1, 426 71 Västra Frölunda | 031 - 69 00 06