Portofino

Vita viner

Husets vita
295:- 75:-  
Grande CourtadeFrankrike, Languedoc-Roussillon. Ett uppfriskande och fruktigt vin. Med tydlig smak av smak av tropisk frukt. Eftersmak av citron och mineral.
340:- 95:-  
Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico DOC Italien, Marche Med doft och smak av päron, mandel och tropiska frukter.
320:- 90:-  
Dorigo Pinot Grigio DOCItalien, Friuli Venezia Giulia, Colli Orientali del Friuli. Medelfylligt med en fräsch smak av mogen frukt, kryddighet och lite fetma. Lång, kryddintensiv eftersmak.
440:-    
Mara Martin GodelloSpanien, Galicien, DO Monterrei. Generös och frisk smak med en angenäm fetma, djup och struktur. Toner av plommon och lime med en örtig eftersmak.
340:- 95:-  

Röda viner

Husets röda
295:- 75:-  
Grande CourtadeFrankrike, Languedoc-Roussillon. Medelfyllig, mjuk, fruktig smak med balanserade fruktsyror och bra längd.
340:- 95:-  
Kasura Montepulciano d´Abruzzo Organic Italien, Abruzzo. Intensiv smak av mörka bär, plommon och örter. Lång, kryddig eftersmak.
315:- 85:-  
Torre del Falasco Valpoliciella Ripasso Superiore DOCItalien, Veneto. Maffigt vin med lång och ihållande eftersmak. Smak av choklad, fat, örter och mörk frukt.
425:-    
Dark horse ZinfandelUsa, Californien. Doft och smak av körsbär och plommon. Gör sig bra till smakrika kötträtter, kryddiga korvar och krämiga ostar.
340:- 95:-  
Bonchelli Primitovi EkoItalien, Apulien. Ren och frisk smak av mörka bär och plommon. Lång eftersmak av kryddor och örter.
340:-    
Apothic Red Winemaker´s BlendUSA, Kalifornien. Ett fylligt vin med en varm och rund smak. Toner av björnbär, mörka plommon och en touch av vanilj i eftersmaken.
340:-    
Cota Garnacha CrianzaSpanien, Rioja. Medelfylligt och smakrikt vin med toner av körsbär och örter.
330:-    
Equilbro 4 Monastral EkoSpanien, Murca, DO Jumilla. Medelfylligt vin med smak av mörka bär och ekfatstoner. Lång eftersmak.
320:-    

Rosévin

Grande CourtadeFrankrike, Languedoc-Roussillon . Ett somrigt vin med smak och doft av hallon och jordgubbar.
340:- 95:-  

Mousserande

Prosecco Treviso Extra dry DOCItalien, Veneto. Doften är fruktig, ren och fräsch med krusbär, smultron och persika. Ett medelfylligt vin med fräsch smak av citron, päron och persika.
335:-    
Canella prosecco brut (20 cl)Italien, Venetien. Medelfyllig, elegant, fräsch, fruktig smak av gröna päron, persika, citrus, grapefrukt och mineral.
95:-    
Champagne de Saint-Marceaux Frankrike, Champagne. Trendig champagne i början av 1900-talet som bl. a döpte lyx-ångaren Normandie. Skeppet fick därefter ett tragiskt levnadsöde. Detta är ett vin med frisk och elegant smak av vinteräpplen och citrus, för den som inte tror på skrock.
590:-    

Dessertvin

Bridge Old Ruby Port
75:-/6 cl    
Briccotondo Moscato d’Asti
75:-/6 cl    
Carmes de Rieussec Sauternes
75:-/6 cl    
Portofino | Starbåtsgatan 1, 426 71 Västra Frölunda | 031 - 69 00 06