Portofino

Från köket

Serveras onsdag till fredag från kl. 16:30. Lördagar från 14:00. Söndagar serverar vi vedugnsbakade pizzor från 14:00

Pane all'aglioVitlöksbröd direkt från ugnen med vitlökssmör och ost.
65:-  
Antipasto dello chef Kockens val av italienska delikatesser. Lagom för två personer.
145:-  
Chèvre chaudGratinerad getost på Portofinos rågbröd med fikonmarmelad, valnötter och honung.
110:-  
Olive marinateMixade oliver, marinerade i olivolja med vitlök och örter.
40:-  
Gamberoni in salsa di pomodoroTigerräkor i het tomatsås med basilika, vitlök och chili. Serveras med vitlöksbröd
115:-  
CannelloniFärsk pasta fylld med ricotta och spenat. Gratineras med krämig gorgonzolasås, rucola, rostade solroskärnor och Grana Padano. Toppas med lufttorkad skinka.
175:-  
Risotto ai gamberiKrämig risotto med soltorkad tomat och handskalade räkor. Serveras med rucola Grana Padano.
175:-  
Pasta rigatoniMed strimlad entrcôte, champinjoner, soltorkade tomater, vitlök, grädde och tryffelolja. Serveras med rucola och Grana Padano
175:-  
Piatto di formaggiUtvalda italienska ostar med vårt eget knäckebröd och säsongens tillbehör.
95:-  

Vedugnsbakade pizzor

BiancoCrème fraiche, chèvre, mozzarella, salami, rucola, valnötter och tryffelhonung
165:-  
Filetto di manzoMed kryddigt marinerad oxfilé, körsbärstomater, champinjoner och feferoni. Välj om du vill ha gorgonzola som får smälta i ugnen eller bearnaise som ringlas över pizzan efter gräddningen.
165:-  
PortofinoGräddas i ugnen med tomatsås och riven ost, bläckfiskringar, blåmusslor, handskalade räkor, gremolata.
175:-  
Finocchio e gremolataTunt skuren fänkål och champinjoner. Med smak av citron, vitlök och persilja. Kan med fördel kompletteras med räkor.
150:-  
Con ParmaGräddas i ugnen med tomatsås, riven ost och mozzarella. Toppas därefter med lufttorkad skinka, vår egen pesto, rucola och Grana Padano.
160:-  
ModelloMed körsbärstomater, färsk basilika, rucola och Grana Padano som läggs på efter gräddningen.
150:-  
Quattro formaggiMozzarella, chévre, gorgonzola och Grana Padano. Dessutom valnötter och päronmarmelad.
160:-  
Vitello con asparagoSkivor av kalvkött som marinerats med chili, cajun och schalottenlök. Grillad grön sparris, chiliolja, champinjoner och rucola.
165:-  
CampicanteTomatsås, ost, stark salami, feferoni och rödlök.
135:-  
BologneseTomatsås, ost, köttfärs, rödlök och färska champinjoner.
135:-  
FunghiTomatsås, ost, färska champinjoner, rödlök och vitlökssås.
135:-  
CapricciosaTomatsås, ost, rökt skinka och färska champinjoner.
135:-  
HawaiiTomatsås, ost, rökt skinka och ananas.
135:-  
VesuvioTomatsås, ost och rökt skinka.
135:-  

Extra fyllning: Grönsaker och sås 15:-, ost 20:-/st, oxfilé/kalvfilé/parmaskinka/räkor 25:-

Alla pizzor går att få glutenfria, tillägg 25:-

 

Vi har full koll på innehållet i allt som serveras. Har du frågor, hör med personalen!

Portofino | Starbåtsgatan 1, 426 71 Västra Frölunda | 031 - 69 00 06