Portofino

Från köket

Pizzetta biancoEn liten pizza utan tomatsås med ett tunt lager crème fraice, smörstekta kantareller och karamelliserad lök. Toppas med ruccola och parmesan.
85:-  
Insalata di pomodoriTomatsallad med ruccola, olivolja och balsamicovinäger.
55:-  
VitlöksbrödDirekt från ugnen med vitlökssmör och ost.
50:-  
Marinerade oliverMixade oliver, marinerade i olivolja med vitlök och örter.
35:-  
Italiensk plocktallrikEn god kombination av italienska delikatesser.
95:-  
Fagottini di bresaolaSmå knyten av lufttorkat nötkött fyllda med räkor, färskost och nymald svartpeppar.
85:-  
Spaghetti alla carbonaraKolarhustruns pasta med bacon, äggula, hyvlad parmesan och nymald svartpeppar.
125:-  
Zuppa di pesce e cozzeFisk- och blåmusselsoppa med sting. Serveras med vitlöksbröd.
135:-  
Polpettine di agnelloLammfärsbiffar med krämig chèvrerisotto, mustig tomatssås och grillad zucchini.
145:-  
Husets tryffelOlika smaksättningar varje gång.
35:-  
Piatto di formaggiUtvalda italienska ostar med vårt eget knäckebröd och säsongens tillbehör.
95:-  
TiramisúKlassisk italiensk dessert med savoiardikex, espresso och mascarponeost.
60:-  

Vedugnsbakade pizzor

Filetto di manzoMed kryddigt marinerad oxfilé, körsbärstomater, champinjoner och feferoni. Välj om du vill ha gorgonzola som får smälta i ugnen eller bearnaise som ringlas över pizzan efter gräddningen.
145:-  
Finocchio e gremolataTunt skuren fänkål och champinjoner. Med smak av citron, vitlök och persilja. Kan med fördel kompletteras med räkor.
125:-  
Con ParmaGräddas i ugnen med tomatsås, riven ost och mozzarella. Toppas därefter med lufttorkad skinka, vår egen pesto, ruccola och parmesan.
135:-  
ModelloMed körsbärstomater, färsk basilika, ruccola och parmesan som läggs på efter gräddningen.
125:-  
Quattro formaggiMozzarella, chévre, gorgonzola och parmesan. Dessutom valnötter och päronmarmelad.
135:-  
Vitello con asparagoSkivor av kalvkött som marinerats med chili, cajun och schalottenlök. Grillad grön sparris, chiliolja, champinjoner och ruccola.
145:-  
CampicanteTomatsås, ost, stark salami, feferoni och rödlök.
95:-  
BologneseTomatsås, ost, köttfärs, rödlök och oliver.
95:-  
FunghiTomatsås, ost, färska champinjoner, rödlök och vitlökssås.
95:-  
CapricciosaTomatsås, ost, rökt skinka och färska champinjoner.
95:-  
HawaiiTomatsås, ost, rökt skinka och ananas.
95:-  
VesuvioTomatsås, ost och rökt skinka.
95:-  

Extra fyllning: Grönsaker och sås 10:-, ost 15:-/st, oxfilé/kalvfilé/parmaskinka/räkor 20:-

Vi har full koll på innehållet i allt som serveras. Har du frågor, hör med personalen!

Portofino | Starbåtsgatan 1, 426 71 Västra Frölunda | 031 - 69 00 06